Minder water, maar meer opbrengst. Dat is mooi.

Druppelirrigatie

Druppelirrigatie of druppelbevloeiing in de landbouw & akkerbouw zorgt voor een betere oogst en dus hogere opbrengst. Maar wat is het nou precies en wat heb je er voor nodig? Druppelirrigatie of druppelbevloeiing (‘drip’) is een irrigatiemethode, waarbij gedoseerd water bij de planten wordt gedruppeld door een systeem van leidingen, slangen en druppelaars. Zoetwaterverbruik wordt hierdoor beperkt omdat er heel gericht en precies water toegediend wordt. Bij druppelbevloeiing wordt elke plant of plantgroep individueel aangesloten op het irrigatiesysteem. Miljoenen boeren in meer dan 110 landen produceren met precisie-irrigatie hogere en betere opbrengsten. Krijg de op maat gemaakte oplossingen die u nodig heeft om elk seizoen beter te maken dan het vorige. Wij leveren en produceren kwaliteitsproducten en -systemen van de allerhoogste kwaliteit.

Minder water, maar meer opbrengst.

Verander de manier waarop u water gebruikt!
Precisie-irrigatie helpt je om beter gebruik te maken van ‘s werelds kostbaarste hulpbron; water. Druppelirrigatie of druppelbevloeiing in de landbouw & akkerbouw zorgt elk seizoen opnieuw voor een betere oogst en hogere opbrengst. Hoe werkt dat nou precies?

Druppelbevloeiing elimineert wegvloeien van de grond.
Nauwkeurige druppelirrigatie levert water en voedingsstoffen rechtstreeks aan de wortels van elke plant. Deze wordt toegevoerd in afgemeten doses die de wortelzone op een optimaal vochtigheidsniveau houden. Niet meer en niet minder dan wat het gewas nodig heeft! Omdat er geen overmatig gebruik van water wordt gemaakt en het debiet gematigd is, voorkomt precisie-irrigatie dat het oppervlak wegvloeit en dat het water diep kan doordringen. Het ontwerp van precisieirrigatie-systemen wordt gedaan op basis van het vermogen van de bodem om water te absorberen en het verbruik van de plant. Hierdoor wordt gegarandeerd dat het water in de actieve wortelzone blijft en door het gewas wordt gebruikt. Het resultaat is een betere oogst en dus opbrengst dan ooit tevoren. Mooie bijkomstigheid is dat je dus aanzienlijk minder water verbruikt. 

Druppelirrigatie bespaart water.

Het helpt je afvalwater te hergebruiken. 
Afvalwater hoeft geen afvalwater te zijn. Het kan een aanwinst worden wanneer je het slim gebruikt. Water dat ziekteverwekkers transporteert, in het geval bij overstromings-, draai- en sprinklersystemen, is niet altijd bruikbaar. Deze vervuilen namelijk ook de gewassen. Wanneer je druppelirrigatie gebruikt, wordt het water rechtstreeks naar de wortels van de plant gebracht. Zo komt het gewas nooit in contact met verontreinigingen, maar krijgt elke plant toch precies de hoeveelheid water die ze nodig heeft om te gedijen. En jij maakt van het tot dan toe nutteloze (afval)water een waardevolle hulpbron.

Het vermindert verdamping.
Door het beregenen van water door middel van sproeiers ontstaat er een enorm verdampingsverlies van water. Als je met een ander systeem irrigeert, verdampt 15-30% van je water tijdens de reis van de bron naar de grond, met een reële kans op uitdroging als gevolg. Zo bereikt het water namelijk nooit de wortelzone van het gewas. Door water met druppelirritatie direct in de wortelzone aan te brengen, heeft het water geen kans om te verdampen. Dit garandeert dat kostbare water optimaal gebruikt wordt en dat elke druppel water terug te verdienen is. Het rendement is dus groot. In essentie betekent dit dat tot 30% meer land te besproeien is met dezelfde hoeveelheid water.

Het verbetert de bodemgesteldheid.
Sommige irrigatiesystemen brengen in korte tijd grote hoeveelheden water aan en zorgen voor extreme verzadigingscondities in de bodem. Dit resulteert in een slechte beluchting en creëert stressvolle omstandigheden voor de plantenwortels die een evenwicht tussen water en lucht nodig hebben. Precieze irrigatie helpt je met perfecte hoeveelheden en timing, afhankelijk van het bodemtype en gewasbehoeften, zodat de lucht-waterverhouding in de bodem perfect is en de voedingsstoffen worden bewaard waar ze nodig zijn. Zo zorgt druppelirrigatie of druppelbevloeiing in de landbouw of akkerbouw voor een betere oogst en hogere opbrengst. 

Meer seizoens druppelslang

toro neptune

Toro Neptune dripline is een bovengronds en duurzaam druppelslang irrigatie systeem voor meerjarig gebruik in de fruitteelt, boomkwekerijen en teelt van meerjarige groente- of fruitgewassen zoals blauwe bessen, kruiden of medicinale planten.
Door de unieke samenstelling is Neptune druppelslang zeer sterk en is het risico op beschadiging minimaal, ook bij mechanische installatie en in extreme (weers)omstandigheden.

Één seizoens druppelslang

Toro Aqua-Traxx is een uniek gepatenteerd druppel irrigatie systeem, speciaal ontwikkeld voor irrigatie in de akkerbouw, volle grond groenteteelt en sierteelt.
Aqua-Traxx Drip Tape heeft een hoge uniformiteit en is eenvoudig aan te leggen. De polyethyleen slang garandeert een precieze en uniforme waterdistributie naar alle planten.
De Drip Tape wordt in of op de grond gelegd en blijft in de meeste gevallen één groeiseizoen liggen.

Ook benieuwd?

Ook benieuwd hoe wij met druppelirrigatie jouw teelt naar een hoger plan tillen? We denken geheel vrijblijvend graag mee met je. Jouw waterprobleem, is onze passie!

DE BOOMKWEKERIJ SPECIAL!

Druppelslangen in de volle-grond boomkwekerij?! Jazeker, natuurlijk! Met druppelslangen in de volle grond wordt veel water, diesel en arbeid bespaard! Ook de planten groeien veel gelijkmatiger wat een betere opbrengst ten gevolge heeft. 

Water4All heeft alles in huis om bij boomkwekerijen druppelslangen aan te leggen. Geïnteresseerd?